Over de band

Murrayfield’s Regiment Pipes & Drums  is een muziekgezelschap in Schotse traditie. Een diverse groep muzikanten draagt traditionele Schotse muziek uit op de Great Highland Bagpipes en bijbehorend slagwerk. De band heeft zich gelieerd aan The 42nd (Royal Highland) Regiment of Foot; ook wel bekend als The Black Watch.

Muzikaal

De band staat onder muzikale leiding van Pipe Major Eric Geenen, en Pipe Sergeant Markus Schmid.
Marching and drill gebeurt onder leiding van Drum Major Paul Roberts.

Uniformen

Pipers en drummers van Murrayfield’s Regiment hebben drie uniformen; allen doorgaans voorzien van een kilt met The Black Watch tartan.

1815 Dress

Dit rode uniform werd gedragen ten tijde van de Slag bij Waterloo in 1815.

Het uniform bestaat uit een rode jas met witte patroonbanden, Black Watch kilt met bijpassende plaid, rood-witte kousen en een zogenaamde humble bonnet. Dit hoofddeksel met zwarte veren is de voorloper van de Victoriaanse feather bonnet.

Khaki military dress

Dit uniform werd door the Black Watch gedragen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het uniform bestaat uit een groene legerjas met canvas koppel, Black Watch kilt, groene beenwindsels. Het hoofddeksel is ofwel een glengarry (hier afgebeeld), of een tam o’ shanter met rode hackle (verenpluim).

Day Dress

Het meest hedendaagse uniform is the Day Dress.


Dit uniform bestaat uit een Black Watch kilt met een zwart jasje (Argyle Jacket of Bonnie Prince Charlie Jacket). een zwart gilet, een zwarte glengarry en witte of zwarte kousen.