Uniformen

Murrayfield’s Regiment beschikt over een verschillende uniformen. Bij al de uniformen wordt meestal de kilt gedragen met de Black Watch ruit.

Day Dress

Het meest hedendaagse uniform is het day dress (soms afgekort tot d-dress) uniform. Dit is de Black Watch kilt met een zwart jasje (Argyle Jacket of Bonnie Prince Charlie Jacket), een zwart vest, een zwarte glengarry (hoofddeksel) en witte of zwarte kousen.

1815 Dress

Ook beschikt men over het uniform van het 42ste regiment “the Black Watch” ten tijde van de Slag bij Waterloo in 1815. Dit prachtige uniform bestaat uit een rode jas met witte patroonbanden, de black watch kilt met plaid, rood-witte sokken en een “humble bonnet”. Een hoofddeksel met zwarte veren dat de voorloper was van de victoriaanse “feather bonnet”.

1915 1940 Dress

Tenslotte heeft men de mogelijkheid om het uniform te dragen dat gedragen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook dit is de kleding van de “Black Watch”. Dit uniform bestaat uit de groene legerjas met canvas koppel,  kenmerkende donkere kilt, groene beenwindsels en de “Balmoral bonnet”, ook wel de “bonnet, tam o’ shanter” met rode hackle (verenpluim).